Wetenschappelijk bewijs werking Lady-Comp

Onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken tonen herhaaldelijk de betrouwbaarheid en veiligheid aan van de Lady-Comp en pearly (van Valley Elecronics). De onderzoeken vonden allemaal plaats in een tijdsduur van minimaal 13 maanden gemaakt. 

In een rapport van Ginekologia Polska uit 2016 concluderen onderzoekers Aleksandra Demiańczyk en Krzysztof Michaluk (medewerkers van LadyComp Polen) dat de effectiviteit van cycluscomputers voor anticonceptieve doeleinden vergelijkbaar is met andere methodes zoals hormonale anticonceptie. De Lady-Comp cycluscomputer kan als betrouwbaar alternatief worden aanbevolen voor vrouwen die geen traditionele anticonceptie kunnen of willen gebruiken.

Het Universitair Ziekenhuis van Düsseldorf startte in 1996 een 2-jarige betrouwbaarheidsstudie onder 686 vrouwen uit Duitsland, Zwitserland en Mexico. De resultaten (1998) duiden op een Pearl-Index van 0,7.

 

Link naar wetenschappelijke publicaties:

Reliability Study basal body temperature (BBT)… -1992 Elsevier Science Publishers (pdf, Engels)

Retrospective clinical trial Lady-Comp 1998 (pdf, Engels)

Summary Study Reliability, Acceptance and Safety Lady-Comp 1997 (pdf, Engels)

Samenvatting studie van Prof. Salvatore Dessole, Institute of Obsterics and Gynaecology Universiteit Sassari Italy (pdf, Duits)

Resultaten zijn gepresenteerd tijdens verscheidene medische conferenties in Europa.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand