Temperatuurmethode 2.0

WAT HOUDT DIT WOORD IN?

De temperatuurmethode (Fertility awareness method of periodieke onthouding) is een methode waarmee je, door middel van temperatuur meten, je vruchtbaarheid kunt uitrekenen. Met name twee hormonen: oestrogeen en progesteron, zorgen ervoor dat je een cyclus met vruchtbare en onvruchtbare dagen hebt. Tijdens de eerste helft van je cyclus is je temperatuur lager, en na de eisprong gaat die onder invloed van het progesteron omhoog.

Hoe is het temperatuurverloop tijdens een gemiddelde cyclus (zonder storingen)

Jouw temperatuur is elke dag anders. Vaak zie je 0.3 graden verschil gedurende je lagere temperaturen, in de eerste 14 dagen van je cyclus. De ovulatie zelf, gemiddeld op de 14e cyclusdag, kent nog een lagere temperatuur. Daarna gaat je temperatuur ongeveer 0.4 graden omhoog en is ook in deze tweede helft van je cyclus weer elke dag anders. Wanneer er geen bevruchting heeft plaatsgevonden daalt de temperatuur weer aan het einde van jouw cyclus en wordt je weer ongesteld. Dan begint weer de volgende cyclus. De Lady-Comp houdt dit alles nauwlettend in de gaten en registreert alles. Hij vergelijkt elke meting met die van de dagen er voor. Ook vergelijkt hij de meting met eerder gemeten cycli van de gebruikster en met 5.000.000 andere cycli die in het rekenprogramma zijn opgeslagen. Hierdoor kan hij jouw vruchtbaarheidsstatus d.m.v. een slim algoritme heel nauwkeurig uitrekenen.

Veiliger dan periodieke onthouding

Je kunt de methode vergelijken met periodieke onthouding, omdat de Lady-Comp gebruik maakt van de temperatuurmethode. De periodieke onthouding echter vereist vooral wat nadenk- en rekenwerk, vergt een grote mate van discipline en is vrij bewerkelijk. En dat is juist het grote verschil met de Lady-Comp. Het grote voordeel van de Lady-Comp is juist dat het niet bewerkelijk is. Een meting elke ochtend en een eventuele menstruatie invoeren volstaat. De Lady-Comp is veel betrouwbaarder omdat alle kennis over het temperatuurverloop in het apparaatje zelf is geprogrammeerd en je na de meting niets hoeft op te schrijven en- of uit te rekenen! De Lady-Comp vertelt jou op basis van jouw metingen, 5 miljoen andere cycli, 30 jaar onderzoek en ervaring en een specifiek algoritme elke dag jouw vruchtbaarheidsstatus. Als je dit alles zelf doet zonder een hulpmiddel als de Lady-Comp, moet je veel leren en discipline opbrengen, wat een aanzienlijk grotere kans op fouten met zich meebrengt.

Je kunt vertrouwen op het algoritme van de Lady-Comp

Met behulp van de Lady-Comp ben je dus in staat om op een natuurlijke manier met jouw cyclus en vruchtbaarheid om te gaan. Door een dagelijkse meting van je basale lichaamstemperatuur (te meten in de ochtend na het ontwaken vóórdat je opstaat), kom je elke dag jouw vruchtbaarheid van die dag te weten. Tijdens de vruchtbare dagen kun je kiezen om een zwangerschap te plannen, tijdens je onvruchtbare fase kun je vrijen zonder zwanger te kunnen worden. De keuze is aan jou.

Kinderwens

Wanneer je een nog onvervulde kinderwens hebt kan je juist de temperatuurmethode (en heel makkelijk de Lady-Comp) hierbij helpen. Je krijgt door de temperatuur namelijk niet alleen te zien wanneer je wel of niet vruchtbaar bent, maar juist ook of je wel of geen ovulatie hebt. Ook laat de Lady-Comp je zien hoe je hormoonhuishouding in elkaar zit en of er een hormoonstoring te zien is. Wij hebben al vele paren kunnen helpen met het vervullen met hun kinderwens. Het mooiste is het natuurlijk als dat gebeurt door het bewust worden wanneer jouw vruchtbare dagen zijn, maar soms zijn er complicaties of hormoonstoringen die wij kunnen helpen ontdekken. Soms is bijvoorbeeld snel duidelijk dat de vrouw vruchtbaar is en kan er eventueel ook eerder naar de man gekeken worden. Al met al is onze ervaring dat je met deze methode veel sneller geholpen bent. En mocht je toch een bezoek moeten brengen aan de gynaecoloog, dan heb je al veel voorwerk gedaan waardoor dit traject korter wordt. Neem dan je dataprint (gegevens uit je Lady-Comp) mee naar je afspraak. Kijk ook: Natuurlijke Controle.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand