De menstruatiecyclus kan bij iedere vrouw anders verlopen, iedere vrouw is uniek. Je hebt al eerder gelezen dat een cyclus tussen 23 tot 35 dagen een regelmatige cyclus is. Echter kan die van maand tot maand anders verlopen. Dan is het geweldig dat alles door LadyComp adequaat gemonitord wordt zodat jij weet waar je aantoe bent.
'Standaard' verloop
Het is heel handig om wat voorbeelden te hebben van waaruit we de ochtendtemperatuur ofwel basale lichaamstemperatuurcurve (BBT) kunnen interpreteren. Dan kun je ook beter jouw curve begrijpen. Het volgende plaatje laat zien hoe een 'standaard' temperatuurcurve eruit kan zien. Niet bij iedere vrouw verloopt het zo, daar kan een reden voor zijn. In deze blog en het uitgebreide artikel op de Daysy site lees je er meer over.
Verloop bij koorts en ziekte
Koorts is wanneer de lichaamstemperatuur ten minste 38 ° C bereikt - als dit het geval is, ben je hoogstwaarschijnlijk ziek en zul je merken dat je temperatuurcurve ongewoon hoog is (zie onderstaande voorbeeldcurve). De LadyComp laat zien dat je temperatuur hoog is. Tijdens ziekte en koorts meet je niet met je cyclus tracker maar met een standaard medische thermometer.
Temperaturen boven 37,8 ° C of onder 35 ° C worden automatisch uitgesloten van het algoritme en worden niet gebruikt voor jouw vruchtbaarheidsberekeningen.
Wat moet ik doen als ik ziek ben?
Als je 's ochtends wakker wordt en je voelt je anders dan normaal, bijvoorbeeld ziek, een kater of oververmoeid, sla dan die dag en eventueel de dagen daarna de meting over totdat jij je weer beter voelt. Je gaat als je beter bent gewoon weer verder met meten. LadyComp kan dan een paar dagen nodig hebben om weer rood of groen te geven als ze weer voldoende metingen heeft en daarmee weet waar je in je cyclus bent.
Hoe zien mijn meting eruit bij koorts?
Stel je meet door terwijl je ziek bent. Bekijk het voorbeeld hier boven om te zien hoe LadyComp de 2 hoogste metingen waarneemt maar niet beoordeeld en het weer snel daarna de kleuren oppakt.
LadyComp calculeert koorts niet als ovulatie en raakt niet in de war!
MEER OVER JE METINGEN LEREN?
Onder- of overfunctie van de schildklier
Temperatuur uitschieters
Daling in temperatuur voor de ovulatie
Comments