Ontdek hoe de Lady-Comp de wereld verovert...

In het nieuws

Alles over de cycluscomputer, hormoonvrije anticonceptie en gezinsplannning

ELLE: Pil meer invloed op je leven dan gedacht

Onderzoekers aan het Karolinska Institutet in Zweden hebben in samenwerking met de Stockholm School of Economics ontdekt dat vrouwen die de anticonceptiepil gebruiken op bepaalde gebieden minder kwaliteit van leven ervaren. En dat kwam als een verrassing. Onder andere het humeur, zelfcontrole en energie zijn de dupe.

“We weten ondertussen dat de anticonceptiepil voor bijwerkingen kan zorgen als mood swings, minder zin in seks, een opgeblazen gevoel en noem maar op. Sommige vrouwen hebben hier meer last van dan andere vrouwen, maar nu hebben onderzoekers nog meer slecht nieuws over het populairste anticonceptiemiddel van Nederland.

Onderzoekers aan het Karolinska Institutet in Zweden in samenwerking met de Stockholm School of Economics hebben ontdekt dat je niet alleen bijwerkingen kunt krijgen, maar er is ook een verband tussen het slikken van de pil en het algemene welzijn van vrouwen. Hoofdonderzoeker Angelica Linden Hirschberg zegt in een statement:

‘Ondanks dat ongeveer 100 miljoen vrouwen over de hele wereld anticonceptiepillen gebruiken, weten we verrassend weinig over het effect van de pil op de gezondheid van een vrouw.’ “

Klik hier en lees het volledige artikel op ELLE.nl 

ELLE: Pil meer invloed op je leven dan gedacht
Sluit Menu
×
×

Winkelmand