Klant aan het woord – Evi

Vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst de Lady-Comp tegen op de gezondheidsbeurs. Ik was toen 20 jaar. Ik had verschillende anticonceptie pillen geprobeerd, de nuvaring en een hormoonspiraaltje. Zoveel kunstmatige hormonen, waarbij ik van de een nog meer last had dan van de ander. Ik had vooral last van psychische bijwerkingen. Ik voelde me neerslachtig en vooral niet mijzelf.

Stoppen met de pil durfde ik niet. Ik wilde nog geen kinderen. Toen mij die dag uitgelegd werd wat de Lady-Comp precies is, werden mijn ogen geopend. Er is dus meer dan alleen kunstmatige hormonen! Ik was zo verbaasd en teleurgesteld dat er nooit een huisarts tegen mij heeft verteld dat er ook andere opties waren. Dat had mij veel ellende kunnen besparen.

Ik heb hem direct aangeschaft. Ik heb hem 3 jaar gebruikt waarna ik heel veel menstruatieklachten kreeg. Ik kwam bij een gyneacoloog op consult en hij adviseerde om toch weer aan de pil te gaan. Dit zag ik absoluut niet zitten, ik voelde mij buiten mijn menstruaties om super goed.

De hevige buikpijn eens per maand deed de gyneacoloog vermoeden dat ik endometriose zou hebben.

Niet aan de pil gaan leek hem uiterst onververstandig maar ik bleef naar mijn gevoel luisteren.

Mijn viend en ik hadden een kinderwens. De gyneacoloog adviseerde om niet te lang te wachten omdat de endometriose steeds erger zou worden zonder anticonceptiepil. Toch hebben wij nog twee jaar gewacht.

Na de zomer wilden we voor een kindje gaan. We hadden er rekening mee gehouden dat het even zou duren en ik misschien zelfs nog wel geopereerd zou moeten worden.

Maar toen! Na de eerste maand gaf de Lady-Comp opeens drie kleurtjes aan. Ik was een paar dagen over tijd maar het was niet in mij op gekomen dat ik al zo snel zwanger zou kunnen zijn.

Sochtends vroeg zocht ik naar de bijsluiter. Drie lampjes betekent dat je waarschijnlijk zwanger bent.

Ik mijn vriend wakker gemaak; “de Lady-Comp zegt dat ik waarschijnlijk zwanger ben”

Hij zo huh weet dat apparaat dat ook al te vertellen.

Ik snel een zwangerschapstest gedaan. Inderdaad ZWANGER!

Mijn Lady-Comp kan voorlopig de kast in!

Ik ben blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd al die jaren en niet door ben gegaan met de anticonceptie pil.

Ik kan de Lady-Comp iedereen aanraden. Vooral jonge vrouwen, waarbij de anticonceptiepil zo snel wordt voorgeschreven.

Meisjes er is meer!

Klant aan het woord – Evi
Sluit Menu
×
×

Winkelmand