Ontdek hoe de Lady-Comp de wereld verovert...

In het nieuws

Alles over de cycluscomputer, hormoonvrije anticonceptie en gezinsplannning

Stoppen met de anticonceptiepil?

Steeds meer jonge vrouwen zijn aan het ‘ontpillen’. Ze willen niet langer hormonen slikken, omdat ze er somber van worden of omdat ze ervan aankomen. Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan zin in seks. Een tijdelijke trend? Of heeft de pil zijn langste tijd gehad? Glamour zet alle voor- en nadelen op een rij en bespreekt de alternatieven.

“Laten we eerst eens de voordelen op een rij zetten. Het slikken van de pil behoedt je voor zwangerschappen, maar het zorgt er ook voor dat het bloedverlies tijdens je menstruatie veel minder is. Niet alleen is dat prettiger, maar daardoor heb je ook minder kans op bloedarmoede. Daarbij kun je met de pil zelf je cyclus regelen wat – oh lord! – heerlijk is tijdens bijvoorbeeld vakanties.

Je kunt de pil zelfs enkele maanden doorslikken zodat je tijdelijk helemaal verlost bent van je menstruatie. De pil kan helpen tegen puistjes en acné én de kans op eierstok- en/of baarmoederkanker neemt iets af. Daarbij is het een relatief makkelijk middel. Er hoeft niets operatief te worden ingebracht, het enige wat je hoeft te doen is ‘m niet vergeten. So far, so good. Toch?”

Klik hier voor het hele artikel op Glamour 

Stoppen met de anticonceptiepil?
Sluit Menu
×
×

Winkelmand