Ontdek hoe de Lady-Comp de wereld verovert...

In het nieuws

Alles over de cycluscomputer, hormoonvrije anticonceptie en gezinsplannning

10 redenen voor natuurlijke anticonceptie

In haar artikel “10x inspiratie: Waarom je natuurlijke anticonceptie zou kunnen overwegen” deelt de schrijfster 10 redenen waar je zou kunnen kiezen voor natuurlijke anticonceptie. Na een verschrikkelijk lange zoektocht die negen jaar heeft geduurd, concludeert ze dat niets op kan tegen de natuur, ondanks de vooruitstrevende technologische ontwikkelingen. 

“Vorig jaar besloot ik ‘tijdelijk’ te stoppen toen ik een paar weken alleen op Ibiza ging wonen. Maar dat ‘tijdelijke’ werd verslavend. Ik vond het veel te lekker om niet meer aan anticonceptie te zitten. Ik voelde binnen twee weken al verschil en stond weer veel dichterbij mezelf. M’n vriendje zei dat “z’n vriendinnetje weer terug was” en zo voelde ik me ook. Ik was rustig en op emotioneel gebied veel en veel stabieler.

Daarom verzamelde ik tien redenen waarom je natuurlijke anticonceptie zou kunnen overwegen, want dit vind ik er zo fijn aan:

1. Het kan net zo effectief zijn als de pil.

De betrouwbaarheid van de Lady-Comp komt overeen met een Pearl-Index* van 0,7. De Pearl-Index is een internationale standaard waarmee de betrouwbaarheid van een voorbehoedmiddel wordt aangegeven. Een Pearl-Index van 1,0 betekent dat van 100 vrouwen die een jaar lang een bepaald voorbehoedmiddel gebruiken er één vrouw zwanger raakt. De pil heeft bijvoorbeeld een Pearl-Index van 0,1 – 1,0 en de koperspiraal 1,0 – 3,0…”

Klik hier voor het volledige artikel

10 redenen voor natuurlijke anticonceptie
Sluit Menu
×
×

Winkelmand