Ontdek hoe de Lady-Comp de wereld verovert...

In het nieuws

Alles over de cycluscomputer, hormoonvrije anticonceptie en gezinsplannning

Anticonceptie zonder hormonen #LESSISMORE

Als je alles op en rijtje zet, ontdek je dat hormonale anticonceptie lang niet zo onschuldig is als het in de eerste instantie lijkt. Maar wat zijn de alternatieven voor hormonen? I Love Health zocht naar hormoonvrije oplossingen voor het voorkomen van zwangerschap. De schrijfster, die na 7 jaar besloot te stoppen met de pil, deelt haar ervaringen.

“Al op mijn zestiende ging ik aan de ‘pil’.  Niet voor de anticonceptie (al vond ik dat ook wel een ‘chill’ idee op die leeftijd – haha – sorry mam), maar omdat ik last had van een vette huid en puistjes. Hop, aan de Diane pil. En die werkte. Zo’n vijf jaar geleden hoorde je steeds vaker dat het lang slikken van deze zware anticonceptiepil heel slecht voor je zou zijn. Ik had inmiddels zo’n 7 jaar op de teller staan. Dus stopte ik er mee.

De afgelopen vijf jaar ben ik eigenlijk aan het klooien en op zoek naar wat wel voor me werkt. Opvallend in deze zoektocht vind ik dat alle huisartsen die ik erover heb gesproken behoorlijk ‘pro-pil’ zijn en de mogelijke negatieve bijwerkingen ervan eigenlijk wegwuiven…”

Klik hier voor het volledige artikel op I Love Health

Anticonceptie zonder hormonen #LESSISMORE
Sluit Menu
×
×

Winkelmand