Ontdek hoe de Lady-Comp de wereld verovert...

In het nieuws

Alles over de cycluscomputer, hormoonvrije anticonceptie en gezinsplannning

Hoe weet je welke soort anticonceptie bij jou past?

Steeds meer vrouwen vinden het een onprettig idee dat ze voor het voorkomen van zwangerschap elke dag kunstmatig hormonen in hun lichaam moeten brengen. Terwijl het een biologisch feit is dat een vrouw slechts op 6 dagen in haar cyclus zwanger kan worden. The Green Happiness bekeek een aantal anticonceptiemiddelen waaronder de Lady-Comp die vrouwen gebruiken voor natuurlijke en hormoonvrije anticonceptie.

“Steeds meer vrouwen stoppen met de pil. Met als reden, bijvoorbeeld, dat je elke dag kunstmatig hormonen in je lichaam brengt. Of vanwege de bijwerkingen. Maar wat je dan kunt gebruiken? We zetten de anticonceptiemogelijkheden op een rijtje, zodat jij kunt zien wat het best bij jou past.

De Pil

De pil is misschien wel de meest bekende vorm van anticonceptie. Hij heet misschien wel ‘de’ pil, maar er zijn verschillende soorten anticonceptiepillen: de combinatiepil (met oestrogeen en progestageenhormoon) en de pil met alleen progestageen. Oestrogeen in de pil zorgt voor een voorspelbare menstruatie en progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt. Er zijn wel meer dan 18 verschillende merken pillen in omloop. De bijwerkingen verschillen per merk pil, maar veelgehoorde bijwerkingen zijn misselijkheid, migraine, hoofdpijn, schimmelinfecties, stemmingswisselingen en minder zin in seks. Daarnaast is de kans op trombose verhoogd door het gebruik van een pil met oestrogeen en progestageenhormoon…”

Klik hier voor het volledige artikel op The Green Happiness

Hoe weet je welke soort anticonceptie bij jou past?
Sluit Menu
×
×

Winkelmand