Gebruikersvragen

LC en pearly: Je kunt de lokale tijd in het apparaatje gewoon aanpassen. (Let bij het veranderen van de tijd op de datum!) Als er meer dan 8 uur tijdsverschil is, moet er een meting uitvallen. Vervolgens kun je de tijd aanpassen en de volgende ochtend gewoon weer verder meten.
Daysy: Je hebt geen wekfunctie, dus je moet er op letten dat je 5 uur geslapen hebt en pas na 18 uur na de vorige meting meet.

Onze cycluscomputers slaan alle temperaturen op. Als hij een meting niet vertrouwt neemt hij die niet mee, en als er geen meting is, geeft hij desnoods een dag langer rood. De betrouwbaarheid komt hierbij nooit in het geding.

Als je op een groene dag gemeenschap hebt kun je 99,3% zeker niet zwanger worden. Elke vruchtbaarheidsindicatie geldt voor 24 uur. Dus als je na een groen lampje, in de nacht onbeschermd sex hebt gehad en bij de meting de volgende dag een rood lampje krijgt, was het veilig.

Ja, soms kan het lastig zijn het eerste moment van je menstruatie te herkennen (en daarmee de eerste dag van je nieuwe cyclus). Meestal kun je er vanuit gaan dat bij licht druppelen, je menstruatie nog niet op gang is gekomen. Dat is pas als je meer dan een dun inlegkruisje nodig hebt. Vaak heb je elke maand dezelfde manier met licht begin of bruine afscheiding. Regel is: Doe het altijd op dezelfde manier. En ook belangrijk om te weten: Als je dagelijks meet, kun je maar tot 3 dagen terug je M-gegevens veranderen. Houd daar rekening meer. Het geeft je namelijk de kans om de M te veranderen, als bij nader inzien, de menstruatie toch (of nog niet) was begonnen.

Omdat de Lady-Comp altijd het zekere voor het onzekere neemt, kan het in uitzonderingsgevallen voorkomen dat iemand veel rode dagen krijgt, bijvoorbeeld:

 • Als iemand de menstruatiegegevens verkeerd invult
 • Als iemand meet na te weinig slaap of rust
 • Als iemand onvruchtbaar is (bijvoorbeeld door het uitblijven van een ovulatie).
 • Als de meetwaarden te weinig verschil tonen, dat er geen berekening gemaakt kan worden.
 • Bij onregelmatig meten
 • Bij een eventuele hormoonstoring
 • Als iemand medicijnen of supplementen (koper kan bv. invloed hebben) slikt die invloed hebben om de temperatuur (zoals de pil, antibiotica, sterk antidepressiva of een Cortison). De Lady-Comp kan dan soms de ovulatie niet ontdekken of hij weet het niet zeker. Je kunt de kunt de Lady-Comp niet te gebruiken in combinatie met deze middelen of andere medicijnen die de temperatuur verstoren.

Weet je het niet zeker of je een medicijn gebruikt dat invloed op de temperatuur heeft? Of vraag je je af hoe het komt dat je zo veel rode dagen hebt? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Ja. Het geven van borstvoeding heeft geen invloed op de temperatuur. Na de bevalling kun je dus zo snel als je zelf wilt met meten beginnen. Wij adviseren wel om er minstens 6 weken mee te wachten. Je kunt ook wachten met het hervatten van meten tot je menstruatie weer op gang is gekomen.

Het voordeel van eerder beginnen met meten is dat de eerste ovulatie al gemeten wordt. Hierdoor kan de Lady-Comp jouw cyclus weer sneller herkennen.

Het voordeel van wachten met meten is dat je nog even niet op de minimale 5 uur slaap/rust hoeft te letten in de enerverende weken na de bevalling.

Bij Lady-Comp en pearly is het antwoord duidelijk NEE. De Lady-Comp is zo beveiligd dat zelfs met verwijderde batterijen (of een lege accu bij de Lady-Comp classic) jouw gegevens bewaard blijven. Ook lopen de tijd, datum en het jaar gewoon door. Alleen als je de Lady-Comp kwijtraakt, ben je de gegevens natuurlijk wel kwijt. Maar als je een dataprint hebt gemaakt en bewaard, dan heb je de informatie over jouw cyclus nog wel en kunnen wij die weer inlezen op een nieuw apparaatje. Bij de Daysy is het zo, dat de batterij na de melding binnen 2 dagen vervangen moet worden om geen gegevens kwijt te raken.

Bij de Daysy staat duidelijk in de aanwijzing, dat je bij een batterij-is-leeg medling de batterijen binnen 2 dagen moet vervangen. Doe je dat niet, dan is er kans om gegevens te verliezen. Ook moet je hiervoor rekening houden met een afstand van de telefoon van 3 meten.

 

De Lady-comp classic dient (voor behoud van de accu) bij niet gebruik, om de 3 maanden opgeladen te worden. Dan kunnen gegevens ook niet kwijtraken.

Na het slikken van de morning-after pil verandert de cyclus enigszins en zo ook de temperaturen. Het heeft geen zin om de rest van deze maand te meten. Voer bij je volgende menstruatie de M in en begin dan weer te meten. Houd er wel rekening mee dat je eventueel een maand wat meer rood zou kunnen krijgen.

Het mag wel, maar als je dat doet dan verandert natuurlijk je cyclus. Je kunt in die tijd niet meten. Pas als je de volgende eigen menstruatie weer krijgt voer je die in en begin je weer te meten. Houd er wel rekening mee dat je eventueel een of meer maanden wat meer rood zult krijgen.

Op pagina 12 van de gebruiksaanwijzing staat hoe je de menstruatie moet invoeren. Echter, als je de Lady-Comp net uit de verpakking haalt, kun je meerdere M-gegevens invoeren, althans als je die hebt gehad. Het invoeren zelf staat er goed in, maar niet wat je moet doen als je meerdere M-gegevens wilt invoeren. Zo doe je het:

 • Begin zoals op pagina 12 beschreven is, en doe ook wat ernaast staat, namelijk begin met de meest ver weg terug liggende menstruatie.
 • Als je op de meest ver weg terug liggende datum bent waar je de menstruatie wilt invoeren, voer je die menstruatie in en bevestig je die 1 (één) keer met de ronde middelste knop. Druk Daarna NIET op de return knop, maar op de rechter pijl. (Met de return knop ga namelijk je terug naar de icoontjes. Met de pijl ga je verder in datum).
 • Als je dus verder drukt tot de volgende menstruatie geef je die weer in en ga je na het bevestigen weer met de pijl verder. En zo ga je door tot alles is ingevoerd.
 • Sluit daarna af met de return knop.
 • Als je nu wilt controleren of de gegevens er goed instaan, druk dan op het thermometer-icoontje, daar kun je de vruchtbaarheid bekijken.

Het M-icoontje is alleen om de menstruatiegegevens te veranderen, en dat kan (nadat iets is ingevoerd of gemeten is) alleen tot 3 dagen terug.

Nee, dat kan niet. Je kunt deze alleen invoeren op de dagen dat je meet of via de app tot 3 dagen terug veranderen.

Stellen die moeite hebben met conceptie (15-20%) merken dit vaak pas wanneer er een kinderwens is en ze het proberen. Bij het gebruik van de Lady-Comp kunnen oorzaken die bij de vrouw liggen, vroeg ontdekt worden. Daarbij helpt vooral het maken van een dataprint van de cyclus die vaak het probleem aan het licht brengt. Wij helpen je graag verder. Stuur ons daarvoor per e-mail een pdf van jouw dataprint, samen met je vraag. 

Vaak vragen gynaecologen aan vrouwen om een tijd lang de temperatuur te meten en daarna met een overzicht hiervan terug te komen. Wanneer je al een Lady-Comp gebruikster bent, kun je de dataprint van de afgelopen periode al naar de eerste afspraak met de gynaecoloog meenemen.

Na een miskraam, wat een ingrijpende en emotionele gebeurtenis is, herstelt het lichaam zich meestal voorspoedig en kan je ook snel weer zwanger worden. De emotionele verwerking neemt vaak meer tijd in beslag. Je kunt de eerstvolgende menstruatie weer invoeren en daarna ook gelijk weer gaan meten.

Vrijwel altijd is dan het probleem dat er geen goede batterijen in zitten. Wij leveren goede oplaadbare batterijen mee en benadrukken ook dat je die moet gebruiken. Je hebt hier dus ook een oplader voor nodig. Als je geen oplader hebt, kun je die alsnog op de website van Lady-Comp bestellen. Je kunt als je wilt ook andere oplaadbare batterijen met bijpassende oplader gebruiken. Mocht het probleem alsnog blijven, neem dan contact met ons op.

Wanneer je in de overgang komt, verandert je cyclus geleidelijk aan en wordt onregelmatiger. Je kunt de Lady-Comp blijven gebruiken want hij herkent veranderingen en blijft betrouwbaar. Als je cyclus langer wordt, krijg je meer dagen rood. Maar hij blijft altijd betrouwbaar. Ook als je nu pas met de Lady-Comp wilt beginnen kan dat, want hij leert je cyclus net zo goed kennen en geeft je veilig groen. Misschien heb je af en toe geen ovulatie, in dat geval blijft de Lady-Comp rood tot de volgende menstruatie. Als de menstruatie maanden weg blijft, wordt het misschien tijd om je Lady-Comp over te dragen aan iemand anders. 

Ja, dat kan. Je kunt je eigen gegevens wissen en de nieuwe eigenares kan bij ons een nieuwe temperatuursensor bestellen. De Lady-Comp heeft in de praktijk een zeer lange levensduur (soms tot wel 20 jaar of langer), dus het zou jammer zijn als hij ongebruikt in een kast verdwijnt.

Doe eerst een testmeting (zie gebruiksaanwijzing p.33). Lukt dat ook niet, dan is je sensor naar alle waarschijnlijkheid stuk. Je kunt dan een nieuwe bestellen op onze website, of, als er nog sprake is van garantie, contact met ons opnemen. De sensor is een geavanceerd maar ook gevoelig onderdeel van de Lady-Comp en is niet bestand tegen ruw gebruik.

Misschien ligt het ook daaraan, dat je de wekker niet hebt gezet. Als je zonder wekfunctie werkt en twee keer niet hebt gemeten, dan vervalt de meetperiode en moet je voor de volgende dag (eenmalig) de wekker weer zetten.

Mocht dat ook niet helpen, neem dan contact met ons op.

Nee, dat is (meestal) geen probleem. Zo lang je maar de 5 uur slaap hebt gehad, en niet te veel gedronken hebt, kun je gewoon meten. Na echt dronken te zijn geweest, kun je beter wel de meting overslaan.

Je kunt altijd bij ons terecht met vragen over jouw cyclus of de werking van de Lady-Comp. We staan je graag persoonlijk te woord. Klik hier voor onze actuele contactinformatie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand