Veelgestelde Vragen

De Lady-Comp cycluscomputer heeft een Pearl-Index van 0,7 (ook wel een betrouwbaarheid van 99,3% genoemd). Klik hier voor meer informatie over de klinische onderzoeken die de betrouwbaarheid van de Lady-Comp aantonen.

De keuze hangt o.a. af van je budget, of je het leuk vindt met een app op je smartphone te werken en of je nu een kinderwens hebt.

  • Heb je een nog onvervulde kinderwens en wil je meer over je cyclus weten, o.a. over wanneer je vruchtbaar bent of waarom het niet lukt? Dan is de Lady-Comp baby de juiste keuze voor jou.
  • De pearly is kleiner dan de Lady-Comp maar verder qua functies afdoende om te gebruiken voor natuurlijke controle.  
  • Wil je meer inzicht in je cyclus en hormoonhuishouding krijgen, exact zien wanneer de ovulatie plaatsvind, geluid kunnen verzetten of tekstinvoer doen om bijzonderheden te noteren? Kies dan de LC advanced.

Een lijst met alle verschillen vind je hier.

De technische levensduur is officieel 7 jaar. Echter, in de praktijk gaat de Lady-Comp veel langer mee, tot soms wel 20 jaar of langer bij goed gebruik. Ons advies is daarbij: leg je Lady-Comp niet naast een (mobiele) telefoon. Wij hebben bij het nieuwe model weliswaar nog nooit problemen geconstateerd, maar houd voor alle zekerheid een afstand aan van 1,5 meter.

Op dit moment wordt de Lady-Comp niet vergoed door zorgverzekeraars.

We adviseren altijd om zo regelmatig mogelijk te meten omdat er ook vrouwen zijn met weinig temperatuurverschil. Maar meestal is het geen probleem om een keer veel vroeger of juist later te meten (wat de reden ook mag zijn zoals baby voeden, laat naar bed en uitslapen of onregelmatig werk). Als je nachtdienst hebt en overdag moet slapen, kun je de wekker op de gewenste tijd zetten en dan s’ middags meten. 

Belangrijk is altijd:

  • Dat je je temperatuur meet voordat je opstaat en nadat je minimaal 5 uur geslapen/in bed gelegen hebt.
  • Je kunt altijd vanaf 3 uur vóór tot 3 uur na de wektijd meten. 

Hou er rekening mee dat een meting 24 uur geldig is.

Onze cycluscomputers slaan alle temperaturen op. Als hij een meting niet vertrouwt neemt hij die niet mee, en als er geen meting is, geeft hij desnoods een dag langer rood. De betrouwbaarheid komt hierbij nooit in het geding.

Nee, als je op een groene dag gemeenschap hebt kun je 99,3% zeker niet zwanger worden. En het is zelfs zo dat sperma 5 dagen (120 uur) kan overleven en daar houdt de Lady-Comp rekening mee. Daarom telt de Lady-Comp de ovulatiedag op bij die 5 dagen dat het mannelijk zaad kan overleven. De Lady-Comp geeft je dus minimaal 6 dagen een rood lampje. Sterker nog, om er zeker van te zijn dat de ovulatie geweest is, wacht de Lady-Comp 2 dagen met groen geven.

Bij een regelmatige cyclus heb je gemiddeld 10-12 rode dagen. Hoewel je slechts 6 dagen zwanger kunt worden, krijg je toch meer rode dagen. De temperatuur verandert nog niet op de 5 dagen vóór de ovulatie en na de ovulatie krijg je nog 2 dagen rood, om zeker te zijn van de ovulatie. Bovendien hebben de meeste vrouwen hun ovulatie niet altijd op dezelfde cyclusdag. En in de periode dat de Lady-Comp jouw cyclus nog leert kennen, krijg je extra rode dagen voor de zekerheid.

Ja, want onze cycluscomputers kunnen ook bijzonder lange, korte of onregelmatige cycli uitrekenen omdat er meer dan 1 miljoen cycli in opgeslagen zijn. Het rekenprogramma vergelijkt elke meting met wat mogelijk is maar ook met de metingen van dezelfde cyclusdag van alle reeds gemeten maanden van de gebruikster. Hij heeft dus ook bij elke meting een verwachting en houdt er rekening mee als die niet klopt. Een cyclus van 25-32 dagen wordt nog als normaal beschouwd. Heb je een onregelmatige cyclus, dan kan de Lady-Comp alles nog steeds goed uitrekenen maar geeft hij meestal wat meer rode dagen.

Heb je twijfels over hoe jij de Lady-Comp moet gebruiken bij een onregelmatige cyclus, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ja. Het geven van borstvoeding heeft geen invloed op de temperatuur. Na de bevalling kun je dus zo snel als je zelf wilt met meten beginnen. Wij adviseren wel om er minstens 6 weken mee te wachten. Je kunt ook wachten met het hervatten van meten tot je menstruatie weer op gang is gekomen.

Het voordeel van eerder beginnen met meten is dat de eerste ovulatie al gemeten wordt. Hierdoor kan de Lady-Comp jouw cyclus weer sneller herkennen.

Het voordeel van wachten met meten is dat je nog even niet op de minimale 5 uur slaap/rust hoeft te letten in die ‘enerverende’ weken na de bevalling.

Als je ziek bent (koortsig) of een ontsteking hebt en je neemt daarvoor antibiotica, dan raden we aan in die dagen niet met de Lady-Comp te meten.

In het algemeen kunnen we stellen dat als je tijdelijk medicijnen gebruikt die van invloed zijn op je temperatuur (de pil, antibiotica, sterke antidepressiva of een Cortison) je beter niet kunt meten.

Maar als je – bijvoorbeeld voor een schildklierprobleem of depressiviteit – regelmatig medicijnen gebruikt waar je op bent ingesteld, dan kun je gewoon meten met de Lady-Comp.

Tijdens veranderingen van doseringen raden we aan tijdelijk niet te meten. 

Wanneer je een extreem dieet volgt kun je beter ook (tijdelijk) niet met de Lady-Comp meten.

Heb je medische klachten of gebruik je medicijnen en twijfel je of je de Lady-Comp kunt gebruiken in jouw situatie? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Stellen die moeite hebben met conceptie (15-20%) merken dit vaak pas wanneer er een kinderwens is en ze het proberen. Bij het gebruik van de Lady-Comp kunnen oorzaken die bij de vrouw liggen, vroeg ontdekt worden. Daarbij helpt vooral het maken van een dataprint van de cyclus die vaak het probleem aan het licht brengt. Wij helpen je graag verder. Stuur ons daarvoor per e-mail een pdf van jouw dataprint, samen met je vraag. 

Vaak vragen gynaecologen aan vrouwen om een tijd lang de temperatuur te meten en daarna terug te komen. Wanneer je al een Lady-Comp gebruikster bent, kun je gewoon de dataprint van de afgelopen periode al naar de eerste afspraak met de gynaecoloog meenemen. Dat scheelt veel werk en tijd ten behoeve van het traject.

Lady-Comp sinds 2015: Ja dat is zelfs heel belangrijk! Je kunt ook je eigen oplaadbare batterijen (en oplader) gebruiken, maar met die van ons weet je zeker dat je goed zit. We hebben gemerkt dat anders soms het scherm uitvalt en de Lady-Comp geeft geen waarschuwing wanneer de batterijen leeg zijn.

Pearly nieuw: Je krijgt een oplaadbare batterij mee, maar het is niet noodzakelijk die te gebruiken. 

LC classic: Deze werkt met accu. 

Pearly classic: Voor het vervangen van de batterij moet hij opgestuurd worden. 

Ja, met de belangrijke voorwaarde is dat je gestopt moet zijn met de pil of een ander hormonaal anticonceptiemiddel. En het is belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing eerst goed doorleest. Daarin staat precies wat je vóór het eerste gebruik moet invoeren of doen, zoals batterij opladen, menstruatie invoeren en wekker zetten.

Weet dat je altijd bij ons terecht kunt met vragen over de Lady-Comp of jouw cyclus. We staan je graag persoonlijk te woord

Wanneer je zwanger wilt worden, wordt geslachtsgemeenschap hebben juist tijdens de rode dagen aanbevolen. 

Ja, dat kan. Je kunt je eigen gegevens wissen en de nieuwe eigenares kan bij ons een nieuwe temperatuursensor bestellen. De Lady-Comp heeft in de praktijk een zeer lange levensduur (soms tot wel 20 jaar of langer), dus het zou jammer zijn als hij ongebruikt in een kast verdwijnt. 

Kijk ook even bij de volgende vraag voor de gevolgen voor garantie en service bij het overdoen van jouw cycluscomputer aan iemand anders.

Wanneer je jouw apparaatje doorverkoopt of doorgeeft aan iemand anders binnen de garantietermijn, vervalt de garantie. Want de garantie kan niet worden overgedragen aan iemand anders. E.e.a. kun je lezen op het garantiekaartje wat bij de levering van het apparaatje zit.

Wanneer je een 2e hands ergens gekocht hebt, dan mag je altijd met vragen bij ons terecht, wij helpen je graag. Echter, wanneer er bepaalde service geboden moet worden vragen wij daarvoor een kleine vergoeding. Neem hiervoor contact met ons op. 

Wanneer je al gebruikster bent van de Lady-Comp, zou je ook kunnen kijken bij de ‘gebruikersvragen’ of jouw vraag daar tussen staat. En verder kun je altijd bij ons terecht met vragen over jouw cyclus of de werking van de Lady-Comp. We staan je graag persoonlijk te woord. 

Klik hier voor onze actuele contactinformatie

Dit is afhankelijk van welke cycluscomputer je hebt: 

Bij de nieuwe Lady-Comp adviseren we een afstand van 1.5 m. (We hebben nog geen problemen ondervonden, maar toch wordt dit geadviseerd.) 

Bij de nieuwe pearly is het advies om een afstand van 0.3m aan te houden. (Frequenties kunnen storingen tijdens het meten geven). 

LC classic: Advies 2m afstand. Hier hebben we vaker van storingen gehoord. Hij kan niet meten, beeld wordt zwart etc. 

Pearly classic: Ook hier geldt een afstand van 1,5m. 

De Lady-Comp en pearly staan op een lijst voor veganisten. Echter zitten er in beide gevallen een vilten hoesje bij. Ben je veganist? Vraag dan om dat hoesje niet mee te sturen. (Bij de LC hebben we tijdelijk nog een ander, synthetisch hoesje dat we kunnen toesturen.)

Bekijk ook

Sluit Menu
×
×

Winkelmand