Betrouwbaarheid

De Lady-Comp is een cycluscomputer ontwikkeld in Duitsland en al meer dan 30 jaar verkrijgbaar, ondertussen in meer dan 30 landen. Deze cycluscomputer is uitermate betrouwbaar omdat de algoritmen gebruik maken van meer dan 5.000.000 cycli en werken met de basale lichaamstemperatuur. En jouw lichaam liegt nooit.

De Lady-Comp heeft een hoge betrouwbaarheid, namelijk 99.3%.

Dit komt overeen met een Pearl-Index* van 0,7. Verschillende onafhankelijke klinische onderzoeken die in vooraanstaande medische tijdschriften werden gepubliceerd bevestigen de betrouwbaarheid van Lady-Comp en pearly.

* Wat is de Pearl-Index: De Pearl-Index is een internationale standaard die de betrouwbaarheid van een voorbehoedsmiddel** aangeeft. Een Pearl-Index van 1,0 betekent dat bij een jaar lang gebruik, 10 op de 1000 vrouwen zwanger raakt. (Bij de Lady-Comp, 0,7, betekent dat dus dat er 7 van 1000 vrouwen zwanger worden.) De Pearl-Index van de pil (voorbehoedsmiddel) varieert van 0,1 tot 0,9)

** De Lady-Comp is geen anticonceptie/voorbehoedsmiddel, zie hier! Toch werd er in de studies desondanks gebruik gemaakt van de Pearl-Index.

Wetenschappelijk bewijs

Veel studies claimen betrouwbare resultaten met onderzoeken die maar een half jaar duurden. De ongeschreven regel is echter dat een studie pas echt betrouwbaar is als deze minstens 13 maanden heeft geduurd en is uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De betrouwbaarheidsstudies voor de Lady-Comp voldoen aan alle vereiste richtlijnen.

Klik hier voor een overzicht van klinische betrouwbaarheidsstudies voor de Lady-Comp. 

Veiliger dan periodieke onthouding

Je kunt de methode vergelijken met periodieke onthouding, omdat de Lady-Comp gebruik maakt van de temperatuurmethode. De periodieke onthouding echter vereist vooral wat nadenk- en rekenwerk, vergt een grote mate van discipline en is vrij bewerkelijk. Dat is juist het grote verschil  ten opzichte van periodieke onthouding en gelijk ook het voordeel van de Lady-Comp. De Lady-Comp is veel betrouwbaarder omdat alle kennis over het temperatuurverloop in het apparaatje zelf is geprogrammeerd en je na de meting niets hoeft op te schrijven en- of uit te rekenen!  Als je dit alles zelf doet zonder een hulpmiddel als de Lady-Comp, moet je veel leren en discipline opbrengen, wat een aanzienlijk grotere kans op fouten met zich meebrengt.

Daarnaast maken de Lady-Comp en pearly gebruik van een sensor die op het apparaatje aangesloten is een die zelfs het tot stand komen van de temperatuur nauwlettend in de gaten houdt. Je hoeft ook niets zelf op te schrijven of uit te rekenen. De Lady-Comp kan alle veranderingen in temperatuur haarfijn detecteren en direct na de meting je vruchtbaarheid weergeven.

Veiligheid

Onze cycluscomputers worden met de grootste zorg geproduceerd. Elk apparaatje ondergaat vóór de levering meerdere kwaliteitscontroles.

De kwaliteitsnorm voor alle handelsprocedures van onze fabrikant Valley Electronics wordt regelmatig doorgelicht door interne en externe deskundigen. Als specialist en belangrijkste fabrikant van vruchtbaarheidscomputers zijn onderzoek & ontwikkeling een prioriteit voor ons. Onze producten worden regelmatig herzien en bijgewerkt.

Alle plastic dat in de toestellen wordt gebruikt, werd getest op de biologische compatibiliteit en beantwoorden aan de vereisten van het Duitse instituut voor normering (EN ISO 10993-1, EN ISO 10993-5 en EN ISO 10993-18).

Sluit Menu
×
×

Winkelmand